úterý 10. prosince 2013

Troška úlevy pro suchou pleť

Krásný večer!
Konečně jsem strhaná po vánočních nákupech sebou pleskla s počítačem do postele a nemám v plánu nic jiného, než se válet a jíst. Užívala jsem si trochu toho narozeninového utrácení po drogeriích a taky dohánění posledních vánočních dárků. Konečně mám téměř vše, do jsem potřebovala, splněno - už jen chlupaté ponožky pro mamku :D.

No, musím si postěžovat. Čím víc mrzne, tím sušší mám obličej. Jenže - ten můj je extra suchý v létě, tak si zkuste představit, jak vypadá v prosinci. Proto, když se mi naskytla příležitost vyzkoušet řadu pro suchou pleť od značky Physiogel, s radostí jsem ji přijala, protože je to pro mě celkem aktuální. A za tuto šanci děkuji.

Domů mi dorazil balíček, který obsahoval tělové mléko, odličovací gel a klasický obličejový krém. Všechny přípravky jsou z řady A.I, která je určena právě na suchou a citlivou pleť. Má za úkol udržovat přirozenou vlhkost pokožky a posilovat ochrannou bariéru kůže díky obsaženým lipidům. Celkové používání řady pro mě bylo vesměs příjemnou záležitostí až na pár momentů. Nejvíc se mi zalíbil asi pleťový krém, který si nechám na konec :).


Ráda bych začala tělovým mlékem. Já jsem docela mazací lenoch, ale snažím se to, obzvlášť v zimě, poctivě dodržovat. Nebudu tady vypisovat všechny jeho přednosti, to už jsem shrnula v předchozím odstavci. Co mě trochu překvapilo po prvním použití bylo to, že má zklidňovat podrážděnou a svědivou pokožku. Protože jak jsem se poprvé namazala, myslela jsem, že se zblázním. Krém hrozně štípal a svědil, proto jsem se docela obávala dalšího použití. To bylo ale překvapivě bez problémů a teď po mléku sáhnu velmi ráda. Není parfemované a docela rychle se vstřebává. Pokožka pak není suchá, netvoří se šupinky a překvapivě dobře reagoval i můj ekzém, přijde mi, že se trochu zmírnil.Takže až na první reakci jsem spokojená :).



Dalším zástupcem této řady byl odličovací gel. Ten mě zas tolik nenadchl. Je takový bílo-průhledný, opět bez parfemace. Ale odlíčení není žádný zázrak - kam se hrabe na micelárku. Takže při nějakém lehkém make-upu jako třeba jen BBčko, pudr řasenka klidně, ale i tak mě to vyšlo na dvojnásobek tamponků, než například u již zmíněné micelárky. Na sytější řasenky bohužel nestačí. Takže tady to zase taková sláva není.


No a jako třešničku na dortu tu máme pleťový krém. To byla trefa do černého a naprostá paráda pro můj obličej. Nos se neloupe, tváře se nevysušují, žádné šupinky. Byla jsem zvyklá na to, že jsem se musela každý večer mazat opravdu důkladně nějakým pořádně mastným krémem, který sice zůstal mastný až do rána, ale šupinky se mi dělaly pořád. Tenhle mi nepřijde nijak extra mastný, krásně se vstřebá a udělá přesně to, co se od něj očekává. Z toho jsem byla fakt nadšená a používám ho teď denodenně!:)



Kdybyste si měli koupit jeden produkt z této řady, vsaďte na ten pleťový krém, protože je fakt super! Ačkoli cena 359 korun za 50 ml je poměrně vysoká, pokud máte problémy se suchou pletí, vyplatí se :).

Trápí Vás v zimě vysušená pokožka? Jak s ní bojujete?

Krásný zbytek dne,
J<3

4 komentáře:

  1. Zatím mám ještě zásobu tělových olejů a balzámů, ale tahle značka vypadá zajímavě, musím na ni mrknout :)

    OdpovědětVymazat
  2. Už taky sepisuju recenzi. Souhlasim s tim mlékem, chtěla jsem si zklidnit oholené nohy a myslela si, že se zvláznim a znovu skočim do vany. Takže tedy si nedokážu představit, co udělá s opravdu citlivou pokožkou. Jinak ale hydratuje skvěle.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře, všechny mi dělají velkou radost:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...