neděle 22. prosince 2013

Christmas talk

Krásný večer!
Abych nezůstala pozadu, rozhodla jsem se věnovat jeden takový povídací článek Vánocům. Letos se na ně těším tak, jako nikdy. Ani nevím, čím to je. Atmosféra na mě padla snad už v listopadu. Dárečky jsem měla nakoupené už hoodně dlouhou dobu a s radostí jsem je klidně měsíc před Vánocemi balila a poslouchala u nich koledy. Není nad to sednout si s krásným balícím papírem, čichat z kuchyně cukroví, nebo vánoční svíčku a pobrukovat si vánoční melodie. Když už jsem u toho cukroví.. Taky si vždycky říkáte, že příští rok už opravdu uděláte jen pár druhů? U nás doma je to klasika. Napeče se spousta cukroví, pak to nikdo nejí a mamka oznámí, že příští rok budou jen rohlíčky a linecké. Joo, houby. Stejně máme ve spíži 10 krabic- nekecám.  Ale co, já sladký můžu, tak si ráda dám. Navíc, když něco zbyde, dáváme to do mrazáku a jíme tradičně prvního května. A já si teda vanilkový rohlíčky dám ráda kdykoliv :).

Stejně jako každý si asi budu stěžovat na sníh. Proč? Proč musí být zima, ale žádný sníh? Pak napadne v lednu a bude nám tu strašit až do dubna.. Nejsem moc sněhový fanda, ale na Vánoce je to prostě krása, když napadne:). No, ale já stejně místo zimy raději zůstanu zalezlá doma v teple, budu očekávat zlaté prasátko a poslouchat kručení břicha. Taky tak milujete štědrovečerní večeři? My neděláme kapra, ale řízky a místo nějakých houbových, nebo rybích a podobných polévek, které se někdy dělají, vaříme klasickou s játrovými knedlíčky. Co víc si přát, večeře snů. To mám snad na celém tom večeru nejraději:) Letos trávíme Vánoce v trošku širším rodinném kruhu než normálně, navíc v cizím městě, takže se alespoň nebudeme tolik "nudit" a rychleji nám čekání uteče. Asi se vypravíme na vánoční trhy, možná jen na nějakou vánoční procházku.


No a protože Vánoce nebudu trávit doma, ráda bych Vám trošku předběžně popřála a poděkovala, kdyby mi to potom náhodou nějak nevyšlo. Všem Vám, pravidelným i náhodným čtenářům přeji nádherné prožití vánočních svátků, bez stresu, s úsměvem na tváři a v blízkosti Vašich nejmilejších. Ať se Vám splní všechna nejtajnější přání a užijete si krásný Štědrý Den.

Ještě jednou nádherné Vánoce,
J<3

6 komentářů:

  1. Tak zrovna letos ty Vánoce vůbec neprožírám, jsou to nejhorší Vánoce za poslední dobu, plány nevyšly a spíš mám depku, už aby tenhle rok skončil, nebo aby se vše zas srovnalo.
    Ale cukroví taky miluju a mohla bych z něj být ted živá :D Přeju taky krásný Vánoce, užij si je, ať se Ti splní vše, co si přeješ. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, no tak každý to má samozřejmě jinak:/ Tak doufám, že bude všechno v pořádku!
      Děkuji, kočko!:)

      Vymazat
  2. my je máme letos taky takové hektické a poznamenané různýma zdravotníma komplikacema :( tak snad bude ten příští rok lepší... ale jedny Vánoce už mám za sebou, včera jsme dělali stromek u přítelových rodičů a já už svoje dárečky od nich všech dostala :)
    tak přeju krásné Vánoce a do nového roku jen to nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak doufam, ze vse bude v poradku a v novem roce te potka jen to nejlepsi!:) dekuji!!:))

    OdpovědětVymazat
  4. moje teta pekla minulý rok 27 druhů, kolik to bylo dohromady kilo radši ani nechci vědět :D
    přeji ti krásné Vánoce :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře, všechny mi dělají velkou radost:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...