pátek 20. prosince 2013

Koza aneb "jemný šampon"

Krásný večer!
Konečně máme někteří pokoj od školy a můžeme se naplno věnovat vánočním přípravám a trošku vypnout. Mě ještě zítra čekají rumové kuličky, v pondělí játrové knedlíčky a zdobení stromku a je hotovo! Jaké je Vaše dosavadní skóre?:)

Vánoční shon ale není věc, o které bych dneska chtěla povídat. V hlavní roli se dnes představí "kozí" šampon značky La Chévre a já moc děkuji za jeho poskytnutí. Je to produkt, který jsem společně s maskou toužila vyzkoušet, protože neobsahuje žádné bubáky a celkově jsem na něj četla samou chválu. Maska se bohužel údajně již přestává vyrábět, takže tu mám jen šampon. Obsahuje 200 gramů a stojí 119 korun.


Moc se mi líbí informační okénko na zadní straně šamponu. Po velkém nápise "koza" jsou zde vyjmenovány látky, díky kterým je syrovátka tak unikátní - ceramidy, lipozomy, koenzym Q10 a také to, že se později firma začala na výrobu produktů se syrovátkou specializovat a dokonce byla pojmenována La Chévre, což francouzsky znamená koza. Ale to jen tak mimo, přišlo mi to zajímavé :).


A co je to za zázrak?
Jedná se o jemný vlasový šampon se syrovátkou. Měl by být vhodný pro citlivou pokožku hlavy, kterou nevysušuje a na vlasy by měl mít blahodárný účinek v podobě lesku a síly. Syrovátka z kozího mléka dodá pokožce hydrataci a syrovátková bílkovina je vhodná na poškozené vlasy a roztřepené konečky. Neobsahuje silikony ani parabeny, což byl také důvod, proč jsem ho chtěla vyzkoušet. Vkládala jsem do něj opravdu velké naděje, tak se pojďme podívat, jak dopadl.


1. Vlasy
Pokožku jsem nikdy moc neřešila, protože nikdy nedělala žádné problémy a proto pro mě hlavním stanoviskem byly vlasy. Co to s nimi udělá. Složení je velmi příznivé a stejně tak dopad na vlasy. Jsou jemné, o něco více lesklé, ale hlavní je to, že šampon vlasy příliš nevysušuje. Možná maličko, ale vlasy stále vypadají poměrně zdravě (a to dokonce i ty moje). Voní poněkud zvláštně, ale ve vlasech po uschnutí není vůbec cítit. Takže první bod splnil na výbornou.

2. Pokožka hlavy
Tak tady jsme si bohužel nesedli. Jak už jsem psala, nikdy jsem neměla žádné problémy. Ve druhé třídě mě chvilku trápily lupy, ale to vyřešil nějaký tátův smradlavý šampon. Nejprve se mi udělalo jedno suché místo nad čelem, postupně se rozšířilo po celé hlavě, navíc to začalo svědit. Takže ze mě při každém poškrábání padá suchá kůže. Stále se to zhoršovalo a zhoršovalo, až jsem šampon vysadila a zašla si k lékařce. Teď to spravuji nějakým roztokem a levandulovým šamponem pro miminka Johnson's baby a doufám, že se to zase vrátí zpět do normálu.


Jsem zklamaná a docela naštvaná, ale na sebe, protože jsem hrozně moc chtěla, abychom se šamponem byli kamarádi a fakt jsem doufala, že si sedneme. No bohužel, mrzí mě to obrovsky obzvlášť kvůli tomu, že vlasy po něm vypadaly krásně a v tomhle ohledu s ním nebyl jediný problém.

Pokud si teda myslíte, nebo dokonce víte, že Vaše hlava snese cokoli (tím netvrdím, že by v něm byla nějaká svinstva, ale nějaká látka asi nebyla pro mě to pravé ořechové) a Vaše vlasy si žádají kvalitní péče, vyzkoušejte a dejte mi vědět, jak u Vás uspěl!

Krásný večer,
J<3

7 komentářů:

  1. Mě fascinuje, jak je to tam ještě napsané francouzsky :D Mňááám, játrové knedlíčky :-) Mě zejtra čeká balení dárečků

    OdpovědětVymazat
  2. To že jsi po něm měla takovou reakci je teda šílené. Já mám od nich masku a je příjemná a na šampón jsi mě nedávno navnadila, ale protože jsem nedávno měla úplně stejnou reakci jako ty na jiný šampón, tak tomuhle se vyhnu obloukem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu masku jsem taky chtěla zkusit, ale nakonec jsem možná ráda, protože dvojnásobnou reakci si nedokážu představit. Je to sporné. pokud ti sedí ta maska, třeba by byl i šampon v pohodě, to člověk fakt nikdy neví:/ Napadlo by mě to u nějakých Elsévů, Gliss Kurl a bůh ví čeho, ale tady tedy ne:(

      Vymazat
    2. Taky mě to šokovalo, na to jak jsem o této značce slyšela dobré věci.

      Vymazat
  3. No já jsem si s touhle značkou zase nesedla u čistící masky, která byla v Ladyboxu.. Ona totiž vůbec nemá žádný účinek :D
    A co je divné, že i masky z Avonu (Planet Spa) mají účinky daleko lepší..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to zvláštní, protože mám doma ještě pár věcí a se všemi jsem spokojená, až na ten šampon a to jsem se na něj těšila nejvíc:(

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, všechny mi dělají velkou radost:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...