čtvrtek 19. prosince 2013

Christmas Tag

Christmas countdown: 5 days! Věříte tomu? Neskutečně ten předvánoční čas utíká! Tak jsem si taky nemohla ještě nechat ujít jednu vánoční tagovku:).

1. Jaký je tvůj oblíbený vánoční film?
Jednoznačně Grinch!!! Zelená příšerka mě učarovala hned napoprvé a nenechám si ji ujít jediný rok:) Letos už ho mám úspěšně za sebou, ale určitě na něj ještě řada přijde. Taky se ráda podívám na Lásku nebeskou a Ukradené Vánoce:). České pohádky mě teda tolik neberou, ale na Tří oříšky se občas taky kouknu.


2. Jaké jsou tvé oblíbené vánoční barvy?
No tak já mám jasno -červená a zlatá. Kupuji červené balicí papíry, červené svíčky, zlaté stužky..:)

3. Zůstáváš na Štědrý Den v pyžamu, nebo se svátečně oblečeš?
Po ránu zůstávám v pyžamu, většinou až do oběda. Večeři pomáhám připravovat v teplácích a pak se převlékám do něčeho víc slušného.

4. Kdybys tento rok mohla koupit dárek jen jednomu člověku, kdo by to byl?
To bych teda nedala, strašně ráda naděluji jiným dárečky, takže bych určitě nemohla zůstat jen u jednoho:).

5. Otevíráš si dárky na Štědrý Den večer, nebo následující den ráno?
Samozřejmě slavíme tradiční české Vánoce, takže když po večeři zazvoní zvoneček, jdeme si otevřít dárky. I když je pravda, že když jsem byla menší, táta si vždycky při večeři schválně několikrát přidával, takže bych se ani nedivila, kdybychom u stolu seděli do rána.

6. Postavila jsi někdy chaloupku z perníčků?
Perníčky pečeme, ale chaloupku jsem nikdy nestavěla. Většinou perníčky pečeme jen tak k jídlu a některé jako ozdoby na stromeček, protože ho každoročně zdobíme přírodními materiály.


7. Co ráda děláš na Štědrý Den?
Bylo u mě vždycky takovou tradicí zůstat dlouho v posteli, zkouknout ráno nějaké pohádky a po obědě jsem šla do kina, kde každý rok dávají nějaký vánoční film. Pak jsme šli na dlouhou procházku a potom připravovat vánoční večeři. Letos jsem na to poměrně zvědavá, protože nebudeme doma, mamka plánovala, že bychom šly bruslit na zimák.

8. Máš nějaká vánoční přání?
Samozřejmě, především, aby se Vánoce vydařily, aby celá rodina i všichni mně drazí byli v pořádku, zdraví a šťastní.

9. Oblíbená vánoční vůně?
Letos jsem začala absolutně ujíždět na svíčkách Yankee Candle. Miluji Cinnamon stick, Christmas Memories.. Ale kdybych to měla říct obecně, tak jsou to jablka, pomeranč, mandarinky, skořice. Pak mám ráda na Vánoce takové ty uhlíky barevné a samozřejmě vůni cukroví - ideálně vanilkových rohlíčků!


10. Oblíbené vánoční jídlo, nebo pochoutka?
Salát! Když jsem byla malá, nemohla jsem ho ani vidět. Takže nejenom, že kvůli mě mamka musela dělat řízek, protože kapra nemusím, ale taky mi zvlášť vařila brambory. Absolutně se nechápu, protože se teď na něj těším už týdny dopředu a občas i během roku donutím mamku, aby ho udělala. Celkově si ale na české vánoční kuchyni opravdu pochutnávám - polévka s knedlíčky, ta je prostě moje!


A jak jste na tom s vánočními zvyky a vším okolo Vy?

Mějte krásný den,
J<3

8 komentářů:

  1. Jé, to je parádní tag, ten si asi půjčím!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujímavý tag :) dnes ho asi spravím :))

    Beperfectissimple

    OdpovědětVymazat
  3. Tebe moc neberou české pohádky? Já je zbožňuju. A naopak nemusím Lásku nebeskou, ale Grinch mi nevadí :) Což mi připomíná, že bych se na něj mohla taky mrknout :-) Docela dobrá zábava k balení dárků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je všechny viděla už tolikrát, že mě nebaví:/ A ty nové mi přijdou čím dál tím horší:D

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, všechny mi dělají velkou radost:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...