neděle 3. listopadu 2013

Vlasový seriál, epizoda první

Krásnou neděli!

Jelikož téma pro mě velmi aktuální jsou mé vlasy, rozhodla jsem se udělat takovou rubriku, která se bude zaměřovat právě na ně. Ještě uvidím, jestli bude pravidelná, nebo v ní budu pokračovat jak se mi to bude hodit. Každopádně bude obsahovat různé přípravky na vlasy, procedury a hlavně bych si z toho chtěla udělat takový "osobní vlasový deníček" a pozorovat, jak se stav mých vlasů (snad) zlepšuje:)

Na začátek bych Vás ráda seznámila se svými vlasy. Resp. s jejich historií. Mám světle hnědé vlasy, takovou tu barvu, kterou má v Čechách velká část holek, prostě "nijaká hnědá":D. Když jsem byla menší, měla jsem vlasů neskutečně moc. Mám to prostě v genech, zdědila jsem je po tátovi a ségra mi je vždycky záviděla :D. Opravdu jsem měla spoustu krásných a zdravých vlasů. Ve školce i na základce mě mamka vždycky nechávala stříhat klasicky podle hrnce, potom jsem se rozhodla, že si nechám narůst vlasy dlouhé. Pravidelně jsem si je ale nechávala zkracovat, takže jsem je měla nakonec dlouhou dobu někam těsně pod ramena.

haha

Tohle byla ta úspěšnější část mé "vlasové kariéry" a pak přišel zlom, kdy mi naprosto ruplo v bedně. Hrozně jsem chtěla vlasy až někam po pas, takže jsem rezignovala na zastřihávání konečků a myslela si, že když je nebudu stříhat, vlasy porostou a za chvíli budou dlouhé a krásné. No ale moment, to není ta největší katastrofa.


Jednou mi kamarádka nakulmovala vlasy a já si přišla jak princezna z pohádky.
A tak jsem se rozhodla, že si vlasy začnu kulmovat i sama. Začalo to třeba 3x týdně, no a nakonec jsem si je kulmovala denně.

 Vstávala jsem kvůli tomu ráno o hodinu dřív. Nejdřív to bylo tak, že jsem si je ráno nakulmovala a večer umyla, potom jsem je ráno myla, foukala i kulmovala, dala tunu laku a večer šla takhle spát a ráno si je zase umyla. Síla, že? To jsem to občas dotáhla ještě tak daleko, že jsem si odpoledne po škole přes ty nalakované vlasy udělala nějaké lokny znova, v případě, že se mi ve škole rozpadly, a pak jsem na ně pro jistotu nanesla ještě dvojnásobnou dávku laku.


Vlasy tak nějak rostly, konečky se lámaly, potom se lámaly vlasy třeba v půlce, neustále padaly v obrovském množství, divně se kroutily, vysušovaly.. A já nechápala. Pak jsem se donutila zajít si ke kadeřnici teda alespoň ty konečky zastřihnout, aby to nebyla taková hrůza. No a tak ze mě málem padla na kolena. Naštěstí mi vysvětlila, jak na tom mé vlasy jsou a byla moc ochotná mi pomoct je zase dostat do původního stavu. Konečně jsem dostala rozum, ale myslím, že na začátku ani jedna z nás moc nevěřila, že se to nějak rozjede..

A jak to s mými vlasy bylo dál? To se dozvíte zase příště:)

Krásný zbytek víkendu,
J<3

11 komentářů:

  1. Fakt skvelý článok..a už teraz sa teším na dašiu časť! :) ja som na tom bola jeden čas rovnako...mala som dlhé,husté vlasy..a ked som si ich začala každé ráno žehliť,farbiť,dávať kopu laku trebalo ísť ku kaderníčke a tá mi povedala že mám veľmki zničené vlasy a trebalo ich ostrihať ale teraz už sú opäť dlhé ale zničené sú zas..pretože si nedam povedať a zas si ich žehlím,točím,fénujem,lakujem a farbím dosť často...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to zlo, no, když pak už ty vlasy chce člověk nějak zlepšit, je to běh na dlouhou trať a stojí to fakt dost úsilí:/ Dalo mi zabrat oželit fénování a tak, ale fakt to vlasům prospěje!:)

      Vymazat
  2. Denně kulmovat?? To si nedovedu představit, časově, ani to, jak ty vlasy pak vypadaly :-) Tak snad už jsou zas fit :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vypadaly fakt dost hrozně, byly vysušené, polámané.. Naštěstí je to mnohem lepší:))

      Vymazat
  3. Príma článek! Kdy bude pokračování? :-)

    Budu moc ráda, když se zapojíš do mé giveaway > http://www.chicoco.cz/2013/11/fall-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  4. Wow :) pocula som teda vela pribehov tomuto podobnych :D ale vdaka bohu si to este zastihla asi tak aby sa s tym dalo pohnut :D ja som to takto
    podobne mala so zehlenim :D
    Http://ivanavanilla.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Já si vlasy ani nefénuju, to jdu radši spát s vlhkou hlavou (nikdy jsem se z toho nenachladila). Vlastním keramickou žehličku, kterou jsem v životě použila asi čtyřikrát. Vypadalo to hezky, ale trvalo to i s mytím 3 hodiny a nechtěla jsem si tím vlasy ničit. Tak je mám furt takové, jaké mi rostou, asi nevypadají nijak super in a moderně, ale já jsem s nimi spokojená. :)

    Článek super, těším se na pokračování. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je hlavní, že jsi spokojená:) to si člověk uvědomí až opravdu když jde do tuhého. I já si teď uvědomuji, že hlavní je, se o ně dobře starat:)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, všechny mi dělají velkou radost:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...