sobota 4. ledna 2014

Syrovátka umí divy: La Chévre recenze

Krásné odpoledne!
Tak pomalu ale jistě opouštím povídací články a vracím se zpět k záměru celého blogu. Dnes vrhnu na recenzi pár produktů značky La Chévre. Dělala jsem již samostatnou recenzi šamponu se syrovátkou se kterým jsme si zrovna nesedli - najdete zde a tentokrát se budu věnovat zbytku produktů, které tu mám.


Jako první bych Vám ráda pověděla o nejparádnější výživě na nehty, kterou jsem kdy měla (sice jsem měla asi dvě, ale to už není podstatné). Je to malý zázrak v lahvičce. Já mám nehty na rukou příšerné - hrozně gumové, třepí se mi a když se nalomí, je konec. Je mi líto je stříhat na krátko, protože mě baví je lakovat, takže bylo potřeba nějak zasáhnout. A v tom mi velmi pomohla právě zpevňující výživa. Obsahuje několik super látek - syrovátku z kozího mléka, která je naprosto typická pro značku La Chévre a má nehtům dodat antioxidanty, zpevnit je a zvýšit jejich odolnost. Dále jsou to minerální a hydratační látky pro zdravý růst a extrakt mořského planktonu, který podporuje obnovu ochranného nehtu filmu. Výživa by se měla aplikovat 2x denně na nehty bez laku po dobu 28 dní. Což pro mě bylo těžké, protože to lakování mám fakt ráda. Ale dodržela jsem to. Natřete nehty a počkáte, až roztok zaschne. Není jako lak, ale vytvoří vám takový průhledný film, který však později zmizí a vsákne se do nehtů. Nemá typickou lakovou vůni, parfemace je zvláštní, řekla bych, že stejná jako u syrovátkového šamponu, ale to Vám asi moc nepomůže, žejo.
Tak už Vás nebudu napínat a jdeme na výsledek. Musím říct, že jsem byla příjemně překvapena. Moc velký účinek jsem nečekala, ale kupodivu se dostavil. Nehty jsou výrazně pevnější, je zkusím násilně ohnout, moc mi to nejde. Zároveň nejsou vysušené, ale krásně hydratované, trošku mi zmizely i podélné rýhy, které na nich byly. Netřepí se, konce se neodlamují, prostě paráda. Nečekejte nehty jako kámen, ale zlepšení je patrné. Takže pokud vydržíte 28 dní bez lakování, vyzkoušejte. Na e-shopu firmy je 15ml velká lahvička za 98 korun Vaše:).



Dalším produktem, který jsem měla možnost vyzkoušet byla čistící pleťová voda z řady Clairisine, která je určená pro problematickou pleť. Zejména pak citlivou a mastnou. Tu já teda nemám, ale vybrala jsem si ji proto, že mě trápí trošku mastnější T-zóna a tak ji používám právě tam. Stejně jako ostatní produkty značky La Chévre i tento obsahuje syrovátku - tentokrát sušenou. Dále vitaminy B5 a B6, vápník, draslík, hořčík.. Tato pleťová voda je tedy určena ke každodennímu čištění, pleť by neměla vysušovat díky absenci alkoholu, ani dráždit. A jak si vedla? No na výbornou! Zpočátku, jak jsem už říkala, jsem ji používala jen na čelo, které mám poněkud mastnější. Za tu dobu se mi tam vyrojilo naprosté minimum pupínků, číslo se bude pohybovat asi okolo tří. Čelo se mi nelesklo, nebylo mastné. Později mi to nedalo a vyzkoušela jsem tuhle vodu i na zbytek svého super suchého obličeje, abych zjistila, jak je to s tím vysušením. Příjemně mě překvapila, protože na ni pleť reagovala velmi dobře. Neměla jsem žádné problémy jak s akné, tak s přesušováním. Extra hydratační krém musím nanášet tak jako tak a přišlo mi, že nemám obličej o nic sušší, než třeba s pleťovou vodou pro suchou pokožku. Pokud Vás trápí mastná pleť, ale nechcete ji zbytečně trápit, vyzkoušejte. Já mám menší verzi, ale Vy koupíte 200g lahvičku za  198 korun.




No a jako poslední Vám ve zkratce představím dva vzorečky, které mám v extra vychytaném balení - kalíšku.


 První z nich je matující krém pro problematickou pokožku. Obsahuje syrovátku, deriváty olivového oleje, tuk z kozího mléka a extraty z mořských řas. Měl by Vám zajistit pevnou pokožku s dostatkem hydratace a bez lesku. Upravuje mazotok, takže při dlouhodbějším používání by pleť neměla být tolik mastná. Já jsem ho používala hlavně na příležitosti, kdy jsem se nechtěla lesknout, jako například taneční apod. a fungoval parádně. I když mám suchou pleť, používám na různé akce matující krémy, protože i já se občas lesknu a tenhle vykonal svou práci dokonale.



Jako druhý vzorek tu mám pleťovou masku Clairisine Aknegel. Musím Vás upozornit, že tahle maska je fakt jen pro silné povahy anebo pro ty, kteří vydrží mít na nose kolíček. Je to nahnědlá smradlavá tekutá hmota, která Vám na obličeji ztvrdne a celou tu dobu páchne. Hrozně. Radši to ani nechci k ničemu přirovnávat. Ale stojí to za to. Odstraňuje odumřelé buňky i přebytečný maz, stahuje póry a pleť sjednocuje. Poslední bod mě překvapil dost. Pro mé červené skvrny na tvářích je perfektní a čelo se po ní pak taky neleskne. Takže si zacpěte nos a vzhůru do toho, protože to stojí za to!





Mějte krásný víkend,
J<3


4 komentáře:

  1. Ta výživa na nehty by se mi asi hodila, mám stejný problém jako ty, ale nehty si vůbec nelakuju, takže by to mělo být ideální. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tu zpevňující výživu nehtů si asi pořídím. Ale s tím lakováním - nebo spíš nelakováním to bude asi problém. No. Zatím jsem používala jen přípravky značky Viaderm. Olejíčky..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus ji:) Já se toho taky bála, ale vydržela jsem to:) Olejíček používám od Oriflame a jsem docela spokojená:)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, všechny mi dělají velkou radost:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...