sobota 30. listopadu 2013

Zimní mazání

Krásné sobotní odpoledne!
Také Vám přijde, že ten čas hrozně rychle letí? Vždyť zítra už je prosinec! Celé dopoledne se plácám doma, trošku poklízím a u toho poslouchám vánoční písničky. Letos jsem to s dárky zmákla poměrně brzy, takže až na pár mám všechny nakoupené a dokonce i zabalené, musím se fakt pochválit, protože vždycky jsem to nechávala na poslední chvíli. Ani nevím proč se v tom letos tak vyžívám. Nikdy jsem Vánoce moc nemusela, ale letos se docela těším :).

No s Vánocemi se také rychleji blíží kalendářní zima, i když nevím, jestli to může být ještě horší, protože mínus deset mi v listopadu nepřijde normální. Mrazy mají poměrně velký dopad i na naše tělo - popraskané rty, ruce, suchý obličej a celkově je potřeba velká dávka hydratace. V poličce v koupelně Vám stoprocentně nesmí chybět tělová mléka a tak i já jsem vyštrachala pár těch, co mám ráda.


Na začátku musím podotknout, že pro mléka mám pár základních kritérií, víc to neřeším, protože se v tom zas tolik neorientuji. První důležitou věcí pro mě je určitě vůně. Nechci se mazat něčím, co je mi nepříjemné, když zalezu pod peřinu, mám ráda, když ještě dlouho cítím vůni mléka. Druhou, pro mě nejpodstatnější věcí je reakce na mléko. Mám přes zimu ekzém, takže se mi občas stane, že když se namažu, musím se pak škrábat a rozleze se mi ještě víc. Mléko by se taky mělo hezky vstřebávat, jsem ochotná mu dát čas mezi čištěním zubů, víc ne. No a s tím souvisí další bod, měla bych alespoň trošku pocítit hydrataci a nemít úplně vysušenou pokožku. Protože se v tom výběru tělových mlék zas tolik nevyžívám, většinou popadnu nějaké levnější v drogerce, neboť raději investuju do něčeho jiného :).

Prvním oblíbeným mlékem je malinová Nivea Angel Star. Mám ho už hroooozně dlouho, snad už i několikáté balení. Moc ráda ho používám - krásně voní, tak nějak jako malinový shake. Opravdu rychle se vstřebá, což oceňuji. Je růžový, čehož jsem se ze začátku bála, protože zbytečně přidaná barviva umí nadělat neplechu, ale aspoň v sobě nemá žádné nesmyslné třpytky ani podobné blbůstky. Údajně je to nějaké jedinečné složení s pudrovými mikročástečkami, které mají zajistit rovnoměrnou hydrataci. Takže pokud hledáte nějakou cenově přijatelnou voňavou variantu, zkuste v drogerce sáhnout po tomto mléku :)


Dalším mlékem je brusinkovo-skořicové z loňské vánoční kolekce Avonu z řady Naturals. Mýdla, tělové spreje a tělová mléka jsou snad jediné věci, které mám od Avonu ráda. Vůně brusinek mě třeba ve spreji ze stejné edice až tolik neuchvátila, ale toto mléko se povedlo. Mám v zásobě ještě jedno balení, které brzy přijde na řadu. Vstřebává se o trošku déle než Nivea, ale pořád se vejde do časového limitu. Takže pokud se chcete pořádně naladit na vánoční atmosféru a něco z toho mít, vyzkoušejte. :)


Tělový balzám s extraktem z aloe vera od firmy Vivaco jsem poprvé koupila mamce asi dva roky zpátky a byla z něj tak nadšená, že si jej koupila několikrát znovu. Tak jsem ho musela vyzkoušet taky. Obsahuje přírodní gel z listů aloe a měl by regenerovat a hydratovat pokožku. Aloe by mělo ošetřit popraskanou kůži a vyživit ji. Vstřebává se krásně, příjemně, ale zvláštně voní. Tento balzám/mléko je vhodný na opravdu suchou pokožku, takže pro mě ideální.


Věděli jste, že Tesco vyrábí svoje mýdla a mléka? Já tam tu kosmetiku teda zrovna moc nezkoumám, takže jsem neměla tušení. Tohle máslo jsem dostala a byla jsem fakt překvapená. Je s vůní granátového jablka a šípků, což může znít děsivě ale voní opravdu krásně. Je opět růžové, já nevím, proč to dělají - asi na efekt, nebo? Obsahuje poměrně dost glycerinu, hydratace mě příjemně překvapila, stejně tak vstřebání. Tak zkuste třeba někdy mrknout v regálu. :)


No a poslední kousek zastupuje značku Garnier. Jejich mléka mám ráda, hodně jsem byla spokojená i s tou řadou 7 days, ale momentálně mám doma Intenzivní péči o normální a suchou pleť. Co je naprosto parádní společník, není nijak silně parfemovaný, není ani barevný. Obsahuje máslo z karité, které pokožku nádherně zvláční a ovocné mikrooleje - konkrétně palmový  a meruňkový. Používám ho asi ze všech nejraději, má takovou jemnou miminkovskou vůni a prostě mi tak nějak sedí. :)



Bez jakých mazátek si zimu nedokážete představit Vy? :)

Mějte krásný víkend,
J<3

7 komentářů:

  1. Ani já jsem nevěděla, že Tesco má nějakou svoji kosmetiku:) To bych se měla po ní pokouknout, toto mléko vypadá na pohled moc hezky:) Já z tělových produktů mám nějraději asi Baleu, stojí málo a udělá mi skvělou službu.. navíc tolik různých vůní..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super:) Nojo, Balea, všichni o ní básní, ale u nás nemáme DMko, dostanu se tam fakt vzácně a nikdy mě nějak nenapadne se na ní kouknout:/:D

      Vymazat
  2. Já teďka budu taky doplňovat zásoby, vidím to na nějaký Dove, protože mám moc ráda jejich vůně (jsem na sladké).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám Dove spojený s útlým mládím, kdy jsem se potají mazala babiččinými krémy, sama jsem je nikdy nezkusila, ani nevím proč:)

      Vymazat
  3. Tesco?? Jsem si říkala - takový hezký obal, co to je asi za značku :D Musím na něj mrknout :)

    OdpovědětVymazat
  4. Garnie mám teraz doma a v obchode sa mi tá vôňa celkom páčila, ale doma mi to už tak nevonia a naviac mi to pripadá slabé telové mlieko, pokožku hydratuje len trochu, nič extra a naviac je redšie, mám rada husté telové mlieka.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře, všechny mi dělají velkou radost:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...