pondělí 25. listopadu 2013

Pimples

Taky míváte období, kdy se stav Vaší pleti přehoupne úplně na druhou stranu (u mě většinou na horší) a úplně Vás vyvede z míry? Mně jo. Mám normálně obličej hrozně moc suchý bez nějakých problémů a akné. Ale přišel podzim a s ním i pupínky. Já koukám do zrcadla a říkám si jen: "Proč teď a proč já?" Čelo se mi začalo poměrně rychle lesknout a vyrašila mi na něm nepěkná armáda. Možná je to z přísunu vánočních perníčků, každopádně mě to velmi otravuje.

Proto mi sada od La Roche-Posay přišla více než vhod. Mastnou pleť sice nemám, ale citlivou teda jo. Je to mrška vybíravá. A sklon k akné se momentálně taky projevil.. Takže proč nevyzkoušet.  Za tuto možnost velmi děkuji zastoupení firmy.



Tak jdem na to.
Řada přišla ve slušivé krabičce. Jsou to takové roztomilé miniaturky. Krabička obsahovala micelární vodu, čistící gel a tři tubičky pleťového "krému". Všechny jsou z modro-bílé řady Effaclar pro problematickou pleť. Parfemace všech přípravků je hodně jemná, taková typicky lékárenská až žádná.


A jak si vedly jednotlivé kousky?

První věcí, kterou jsem hned večer po převzetí zásilky vyzkoušela, byla fyziologická micelární voda. Tohle "mini" balení obsahovalo 50 ml. Jako takové ty základní požadavky, jako odlíčení, žádné lepení ani pálení voda naprosto splňuje. Trošku jsem se bála, ale opravdu smyje všechno raz dva. Co se týče nějakému zamezení akné, to jako zrovna nevím, jestli to úplně micelárka nějak zázračně zmákne, každopádně funkci splňuje a já nemám důvod být nespokojená. Co mě u ní překvapilo bylo to, že když po obličeji chvilku přejíždím tou odličovací vatou, začne ta voda trošku pěnit, to mě otravuje v tom, že se pak musím opláchnout, ale zase pokud to ten obličej nějak lépe vyčistí, proč ne.


Dalším zástupcem této řady byl hloubkově čistící gel. Tubička obsahuje stejně jako micelární voda 50 ml, tentokráte průhledného jemně voňavého gelu. No ale jelikož je určen pro mastnou pleť, čelo to zvládlo hravě, ale zbytek obličeje trpěl. Opravdu hodně vysušuje, takže důkladné promazání hoooodně hydratačním krémem jsem se nevyhla. Začaly se mi dělat nepříjemné šupinky, takže jsem to vzdala a gel putoval dál a překvapivě na něj neslyším ani jednu stížnost. Takže věřím tomu, že člověku s mastnou pletí vyhovovat bude, já spadám do skupiny pouze citlivé, tudíž jsme si nerozuměli - logicky. :)


No a posledními pány na holení (rozuměj mazání) byly tři mini balení pleťového krému Effaclar Duo. Každý v sobě ukrýval 3ml. Když jsem odšroubovala víčko, docela mě to zaskočilo. Místo klasického bílého krémy na mě v podstatě vytekla taková bílo-průhledná podivná něco. Byla to napůl tekutina, napůl krém jak ho normálně známe. No ale co, vonělo "to" pěkně, tak jsem si to s radostí napatlala na obličej :D.



A jak tahle řada dopadla v mém přísném žebříčku? Dobře! Používala jsem ji asi měsíc a musím říct, že jsem s pletí na celou tu dobu neměla jediný problém až na to, že jsem ji musela více mazat. Ale to já ráda, tudíž mi to nijak nepřekáželo. Nevím, jak si poradí s nějakým horším akné, ale mojí malou sani tohle stádečko rytířů hlavičky usekalo :). Co se týče ceny, je to trošku taková vyšší dívčí, ale pokud Vám nevadí investovat, určitě vyzkoušejte:)

Mějte krásný a úspěšný týden,
J<3




8 komentářů:

  1. Řadu Effaclar mám ráda, ale můžu ji na mou smíšenou pleť používat jen v létě... v zimě mě přesušuje...

    Giveaway o Sleek paletku

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem docela spokojená s Biodermou Sébium, ale La Roche je vlastně taky lékárenská kosmetika, takže až mě omrzí (nebo přestane fungovat, ale to nechci přivolávat) Bioderma, budu vědět, po čem sáhnout. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tieto male sady sa vzdy super oplatia :)

    Pozyvam na NAJ giveaway o GUCCI RUSH,75ml. Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře, všechny mi dělají velkou radost:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...