pátek 8. listopadu 2013

Jablíčková maska

Krásný podvečer, krásky!

Ani nevím, jak se mi to přihodilo, ale poslední dobou mě moc začaly bavit přírodní masky a takové různé vychytávky, takže zkouším všechno, na co přijdu.

Dnes se bude jednat o jablíčkovou masku na obličej, která slouží hlavně na zmírnění akné. Rozhodla jsem se pro ni proto, že se mi v poslední době na čele udělala taková menší "krupičková" paseka. A čelo mám obecně mastnější, na což je tato maska také vhodná, tak jsem si řekla, proč ji nezkusit.

O co se vlastně jedná a proč právě jablka?
Jablíčka obsahují mnoho vitamínů, které pleť hezky vyživí a rozzáří. Má také za úkol pleť pročistit a zbavit škodlivých látek. Mělo by také stahovat póry. Pokud máte pleť o něco sušší jako já, není od věci si k jablku přidat třeba kapku olivového oleje, který pleť hydratuje.




A co k této kúře potřebujete?
Hlavní ingrediencí je samozřejmě jablko, ale po mých zkušenostech si myslím, že bohatě stačí půlka, protože mi fakt hodně zbylo. Dalším pomocníkem jsou vatové tamponky, škrabka/nůž, hrnec a miska.


Jak na to?
Jablko oloupejte a umyjte. Rozkrájejte ho na čtvrtky, nebo prostě podle libosti a nechte ho chvilku povařit v cca 200ml vody tak, aby celé kousky plavaly ve vodě. Vařte tak dlouho, aby při propíchnutí vidličkou byla hezky měkká. Já to poznám taky podle toho, že celou kuchyň provoní jablečná vůně:). Když máte pocit, že jsou jablíčka hotová, vodu vylijte a přendejte je do misky. Tam je velmi pečlivě rozmačkejte vidličkou, nebo můžete klidně i ručním mixérem. Hlavně je nezapomeňte nechat chvilku vychladnout, aby vám neuhořel obličej :D. Pokud máte chuť, můžete do směsi přidat ten zmiňovaný olej.



Vezměte si vatový tamponek, kydněte na něj trochu té patlanice a pomalu s ním začněte masírovat obličej. Nedávejte si tam ale zbytečně těch jablek moc, protože to pak všude padá. Jde hlavně o to, aby se ta šťáva z nich vstřebala do pleti. Tenhle krok můžete v podstatě provozovat tak dlouho, jak vás to baví, nebo podle množství směsi. Když už máte pocit, že jste pořádně nasáklé, nechte obličej tak patnáct minut vstřebat všechny živiny z jablek. Potom si ksichtík důkladně opláchněte a popřípadě natřete nějakým hydratačním krémem.

ne, nevím, proč má tahle fotka tak hloupou barvu:D


A co z toho budete mít?
Co se týče pupínků, na čele proběhla celkem změna k lepšímu. Póry na tvářích se taky stáhly, ale co mě překvapilo nejvíc, bylo částečné vymizení a zmírnění červených fleků, které jsou mým velkým problémem na tvářích. To mě teda fakt nadchlo, takže určitě na jablíčka nezanevřu a budu tohle praktikovat častěji:).

Pokud Vás lákají přírodní masky a máte výše zmíněné problémy, jednoznačně doporučuji. Skoro nic to nestojí a věřím, že to udělá lepší efekt než mnohdy předražené přípravky:).

Už jste tuto metodu, nebo jí podobnou někdy zkoušely? Zaujala Vás?

Mějte nádherný večer a užijte si víkend!
J<3

8 komentářů:

  1. Tak, a teď mám chuť na jabka:D Taky si je na sebe ráda patlám, není nad přírodu:)

    Kiss a Bee

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je chuťově moc nemusím, navíc mě z nich škrábe v krku, ale jako maska naprosto perfektní, souhlas!:)

      Vymazat
  2. Zatím jsem moc žádnou přírodní kosmetiku nezkoušela, ale takhle mě opravdu zaujala. Hlavně mám konečně všechny prostředky k přípravě! :D :)
    zkusím to, díky za tip. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky často řeším to, že se mi něco hrozně líbí, ale nemám k tomu doma dostatek věcí, proto mi tohle přišlo ideální!:D:)
      Tak držím palce:)

      Vymazat
  3. O téhle masce slyším poprvé, ale udělala na mě dojem:)
    Můj jediný problém by byl to jablko před tou výrobou masky nesníst:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě zrovna u jablek netrápí:D Určitě zkus, myslím, že tím se ani nedá nic zkazit, přeci jen, je to "jenom" jablko:)

      Vymazat
  4. Skvělý nápad, z jablka by mě to nikdy nenapadlo, určitě vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře, všechny mi dělají velkou radost:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...