pondělí 21. října 2013

Rtěnkománie

Krásný večer milé čtenářky!
Dnes jsem v novinové příloze Ona Dnes narazila na celkem zajímavý článek. Noviny odebíráme ve škole, takže si je sem tam vezmu hlavně kvůli křížovce, ale tentokrát jsem alespoň část fakt přečetla:D.


Ze stránky 30 na mě najednou vykoukl zahalený obličej dámy s precizně nalíčenými rty a titulek "Podzimní pusa".Tenhle "úsek" o rtěnkách je rozdělen do tří částí a to do takového povídacího úvodu, výběru správné rtěnky, jak si správně namalovat rty a pak také něco o hydrataci potřebné na podzim a zimu.



Nebudu Vám tady samozřejmě vypisovat celý článek, jen pár bodíků, které mě fakt zaujaly.
Začátek pojednával o Češkách a jejich odměřenosti ke rtěnkám. Ta sice v poslední době podle mě docela opadává, ale asi je to fakt, že se prostě bojíme nosit příliš výrazné rty. Rty, které na první pohled upoutají pohledy všech většinou Češky nahrazují zvýrazněním očí. A já se v tom úplně vidím. Sama mám rtěnky ráda a moc se mi to líbí, dokonce je i na nějaké speciální události použiju, ale to opravdu málokdy, také dávám přednost výrazným očím.

Dále jste si mohly přečíst o tom, že se mění trendy nejen v oblečení, ale také v odstínech rtěnky. Hlavními postavami jsou v tomto případě světoví návrháři, kteří líčením doplňují celkový vzhled outfitů. Například letošní podzim je ve znamení odstínů rudé, švestkové a vínové. Švestková, to mě pobavilo. Pak tam taky byla barva tmavých bobulí. (Představuji si člověka, který přijde do Sephory a řekne: "Dobrý den, já bych chtěla jedny tmavý bobule od Chanela:D.")


Co mě teda jako fakt zajímalo byla historie rtěnky. První rtěnky byly prý vyráběny už 5000 let před naším letopočtem v Mezopotámii. Tedy nebyly to pravé rtěnky, jen nějaká hmota, která sloužila ke zabarvení rtů, ale v podstatě to byla předchůdkyně rtěnky v pravém slova smyslu. No a taky jsem zjistila, že v roce 1827 anglická královna Victorie rtěnky zakázala, neboť ženy s výraznými rty byly považovány za prostitutky, což bylo v té době naprosto nepřípustné.

Další stránka byla věnována správnému výběru rtěnky. Byly tam vypsány všechny druhy "malovátek" na rty od konturovací tužky po lesk. Spíš tam šlo o to, abyste si ujasnily, zda Vám jde o hydrataci, výdrž, pigmentaci.. Prostě pár ukázek od různých značek a tak:).


Potom jste se mohly dočíst o správném nalíčení rtů. Co mě docela zaujalo byla část o konturovacích tužkách. To, že v devadesátých letech se používal jiný odstín rtěnky, než tužky. No to mě podrž, jako fakt?:D Proto k nim má teď většina žen odpor. Ale pokud sladíte obě věci do stejné barvičky, docílíte tak perfektního vzhledu rtů.


Chtěla jsem být fakt stručná, ale nějak to nešlo:/. Poslední věc, u které jsem žasla byl peeling na rty. Možná jsem divná, ale nikdy jsem o něm neslyšela. Slouží k odstranění starých buněk a suché kůže rtů. Tady byl jako ukázka peeling z cukru  Bubblegum od firmy Lush. No to mě podrž, vypadá fakt krásně, já ho snad někdy zkusím.



Rozhodně to nejsou všechny přečteníhodné věci, takže pokud Vás alespoň něco z toho, co jsem psala zaujalo, doporučuji si článek dodatečně přečíst, mně se opravdu moc líbil, baví mě zjišťovat různé informace o věcech, co mě zajímají:).

(zdroj všech fotek: vlastní: Ona Dnes)

A co vy, také znáte nějaké zajímavé fakty o rtěnkách? Upoutaly Vás některé věci? Popřípadě četla některá z Vás tento článek?:)

Přeji krásný večer.
J.<3


8 komentářů:

  1. Já si taky spíš zvýrazním oči než rty. To bude ale asi tím, že mám oči hezčí než rty. :D Navíc k výrazné rtěnce potřebuje ženská dokonalou pleť, jinak to vypadá blbě a zdůrazní to každou nedokonalost v obličeji.

    Švestková je normální barva, ne? :D Třeba v ladyboxu byl ten Korres balzám v odstínu Plum = švestka. Stejně tak se často používá malinová, ostružinová... mně to nepřijde divné. :)

    O domácím peelingu na rty jsem slyšela, dá se udělat třeba z medu s cukrem.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to u mě ani tolik nejde o krásu, ale prostě z toho pak mám takový nějaký divný pocit:D Teď mi v tomhle hodně vyhovují Love lips, protože barva je hodně taková jemná, to je akorát:).

    Noooo, jako malinová a ostružinová, ok, ale nevím, přijde mi to hrozně vtipné:D
    A peeling mě fakt nadchnul, zní to zajímavě:))

    A strašně moc mě těší to, že navštěvuješ můj blog a čteš a komentuješ články, moc Ti za to děkuji, těší mě, že to někoho zajímá a že už si nepíšu sama pro sebe:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím, jaké to je začínat s blogem a být ráda za každý komentář, za ty jsem pořád moc vděčná. V podstatě jsem totiž taky začátečnice, takže když narazím na nějaký pěkný nový blog a mám k tématu co říct, komentuju ráda. :)

      Vymazat
    2. začátky jsou těžké, no:)

      Vymazat
  3. já mám bohužel rty věčně ve špatném stavu, takže nejvíce nosím různé balzámky.. Zato si to vynahrazuji u líčení očí :)
    turquoise bow

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojoo, balzámky, ty jsou pro mě také to pravé ořechové:)

      Vymazat
  4. O tom, že se používaly jiné kuntury, vím. Muselo to být strašné :D pěkný článek :-)
    Hedwica

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře, všechny mi dělají velkou radost:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...