úterý 29. října 2013

Olej dělá zázraky

Krásný večer všem:)
Jelikož jsem už delší dobu pokukovala, čím nahradit svou jílovou pleťovou masku a jako nejlepší řešení mi přišla nějaká přírodní domácí, včerejší článek od Míši mi přišel vhod a tímto jí děkuji za inspiraci. Jedná se o naprosto nenáročné čištění pleti jakýmkoliv olejem, já jsem použila extra panenský olivový a s výsledky jsem zatím ultra spokojená. Asi Vám to tu sepíšu tak nějak ve stručnosti, ale kdyby Vás to zajímalo víc dopodrobna, mrkněte sem.


Jediné, co k této proceduře potřebujete je nejlépe za studena lisovaný olej - kokosový, olivový, avokádový, slunečnicový.. jakýkoliv, dále ručník a horkou vodu. Já v kuchyni používám extra panenský olivový Franz Josef, tak jsem po něm sáhla i tentokrát. Doporučuji olej nalít do nějaké malé mističky, abyste pak nemusely nic řešit s opatlanýma rukama:D Pak si ho trošku vezměte do dlaní a chvilku ho mezi nimi třete, aby byl trochu teplý. Následuje masáž obličeje. Neskutečně super záležitost. Je to moc příjemné a navíc pleti velmi prospěšné, doporučuji si najít více času a pořádně si to vychutnat:) Až si budete připadat jako hranolky z mekáče (pořádně nasáklé olejem), přichází další pro mě nesmírně super část. Vezměte ručník a pořádně ho namočte v horké vodě. Někam se usaďte/ulehněte a na obličej si plácněte ten úžasně horký ručník a na pár minut vypněte. Díky páře se vám póry hezky otevřou a díky oleji se pěkně pročistí. Pak už jen obličej otřete čistým ručníkem a tadá, máme hotovo!


Já jsem z téhle metody naprosto nadšená! Nevěděla jsem, co to se mnou udělá, protože jsem měla z té horké vody úplně rozpálené tváře, chvilku jsem se bála, abych celý den nevypadala jako rajče, ale opak byl pravdou. Pleť jak dětská prdýlka. Taky jsem se děsila toho, že ačkoli mám velmi suchou pleť, tak se po takovéhle dávce oleje budu lesknout, ale nic takového se naštěstí nekonalo. Takže pro mě úžasný způsob jak pročistit pleť a zároveň si užít chvilku klidu.

Už jste někdy o téhle metodě slyšely, popřípadě ji zkusily? Co si o tom myslíte? Já jsem teda nadšená a vřele doporučuji:)

Mějte se krásně.
J<3

8 komentářů:

  1. Pěkně jsi to shrnula, já jsem naprosto neschopná napsat cokoliv stručně:D Jen na ten kokosový by si měly dát pozor slečny se sklony k ucpaným pórům, mně se třeba vymstil, většina ostatních olejů je méně komedogenních:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já s ním zkušenosti nemám, to už najdou u tebe:P Díky za inspiraci a svolení, kočko:)

      Vymazat
  2. o tomhle jsem jeste neslysela, ale vypada to zajimave! :) a moc hezky jsi to shrnula, neni to zbytecne zdlouhavy)

    OdpovědětVymazat
  3. vcera som o tom citala na nejakom blogu ale napisala si to vystiznejsie :) ked sa mi minu odlicovace mozno skusim :)

    Inak pozyvam na moje 4 vyrocie blogu a giveaway o GUCCI RUSH 75ML! tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zestručnila jsem to, protože mi to přišlo vhodné a navíc všechny ostatní informace psala právě Míša včera, na kterou jsem dávala hned na začátku odkaz, takže tak:) jinak díky a doporučuji zkusit:)

      Vymazat
  4. Super nápad o kterém slyším prvně! :) Možná, že se za chvilku dopřeji chvilku klídku :D)) Máš moc hezký blog, víš o tom? :)))
    Jen tak dále. Co se týče olivového oleje, tak si z něho dělám zábal na vlasy.:)))

    Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát ti děkuji, to mě těší, že se ti líbí!!:))
      O tom zábalu jsem taky četla, já se momentálně chystám na medovou masku na konečky, ve které je taky olej a ještě vajíčko, určitě se tu brzy objeví:)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře, všechny mi dělají velkou radost:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...